ثبت دامنه در 4 گام

ثبت دامنه در 4 گام

نحوه ثبت دامنه به چه صورت است؟ آیا من می توانم یک دامنه ثبت کنم و یا اینکار توسط طراح سایت انجام می پذیرد؟ این دسته سوالات برای بیشتر شما پیش آمده است. دامنه ثبت کردن کار سختی نیست. فقط مهم این است که دامنه توسط چه شرکتی ثبت می شود. پیشنهاد اول و مهم ما این است که ...

فهرست مطالب

ثبت دامنه در 4 گام عنوان مقاله ای است که شما را به مطالعه آن دعوت می نماییم. نحوه ثبت دامنه به چه صورت است؟ آیا من می توانم یک دامنه ثبت کنم و یا اینکار توسط طراح سایت انجام می پذیرد؟ این دسته سوالات برای بیشتر شما پیش آمده است. دامنه ثبت کردن کار سختی نیست. فقط مهم این است که دامنه توسط چه شرکتی ثبت می شود. پیشنهاد اول و مهم ما این است که دامنه را توسط یه شرکت مطمئن (چه در داخل و چه در خارج از ایران) ثبت نمایید.

 

آنچه در این آموزش فرا می گیرید:

 

ثبت دامنه در 4 گام

قدم اول: انتخاب نام برای دامنه

اولین کار اینست که شما یک نام برای سایت خود انتخاب نمایید. این نام معرف سایت شماست. پس نامی را انتخاب نمایید که ارزش صرف وقت و هزینه بر روی آن را داشته باشد. موارد زیر را برای نام گذاری رعایت نمایید:

  • نام سایت تا حد امکان باید کوتاه باشد و از نام های بلند (بیش از 10 کاراکتر) پرهیز نمایید.
  • از فاصله (Space) نمی توانید برای نام استفاده نمایید.
  • از کاراکترهایی مانند نقطه و یا آندرسکور (_) و یا کاراکترهای خاص نیز (@#$%^&*!) نمی توانید استفاده نمایید.
  • سعی کنید نام انتخابی با نوع فعالیت شما در یک راستا باشد.
  • تا حد امکان از حروفی مانند “و”، “خ”، “ژ” در اسم سایت خود استفاده نکنید. حرف “و” ممکن است بصورت “OO” یا “OU” و یا “U” نوشته شود. ممکن است برخی بازدید کنندگان در زمان تایپ دچار مشکل شوند. حروفی مانند “ژ” و “خ” نیز چون دو تا کاراکتر را اشغال می کنند زیاد برای نام مناسب نیستند.

اسم و یا اسامی مد نظر خود را بر روی یک برگه یادداشت نمایید.

نحوه ثبت دامنه
پسوند دامنه باید با نوع فعالیت شما مرتبط باشد

قدم دوم: انتخاب پسوند دامنه

بعد از انتخاب نام سایت نوبت به این می رسد که می خواهید از چه پسوندی برای نام سایت خود استفاده نمایید. در زیر به برخی از این پسوندها اشاره می کنیم:

پسوند com. معروفترین و پر استفاده ترین پسوند برای دامنه سایت ها میباشد.پسوند com مخفف Commercial به‌معنای تجاری است. البته بسیاری از سایت های‌همه منظوره نیز از پسوند com استفاده میکنند.

پسوند دامنه net. مخفف واژه Network به‌معنی شبکه می‌باشد و عموما توسط شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنتی و شبکه‌های اطلاع رسانی مورد استفاده قرار می گیرد.

پسوند دامنه org. اختصار واژه Organizations به‌معنی سازمان ‌، تشکیلات‌ میباشد و معمولاْ توسط مؤسسات و سازمانهای غیر انتفاعی که غالباْ فعالیت غیر تجاری (یا حتی تجاری) دارند مورد استفاده قرار می گیرد.

پسوند info. اختصار واژه Information به‌معنی اطلاعات می‌باشد که در سایت هایی مورد استفاده قرار می گیرد که بنحوی با امر اطلاع رسانی در هر موردی، مرتبط می‌باشند. انواع اطلاع رسانی در رشته هایی مانند علوم، معرفی محصولات، معرفی خدمات و … اختصاص یافته اند.

پسوند gov. اختصار واژه Government به‌معنی دولت می‌باشد و این پسوند مربوط به وب سایت نهادهای دولتی است.

پسوند edu. مخفف واژه Education به‌معنی آموختن دانش می‌باشد و برای مقاصد تعلیمی چون پایگاه های آموزشی به‌کار می‌رود.

پسوند biz. مخفف Business به معنی تجارت می‌باشد که خــاص سایتهای شغلی – تجارتی به ویژه خدمات مربوط به‌تجارت الکترونیکی، ایجاد گشته است.

پسوند دامنه name. این اولین نوع پسوندی است که خاص افراد (اشخاص حقیقی) ایجاد شده است. در حقیقت کلیه افرادی که به‌هر منظور شخصی می خواهند برای خودشان Website ایجاد کنند میتوانند از این پسوند استفاده کنند.

پسوند ws. پسوند دامنه ملی کشور ساموا (Western Samoa) است ولی بخاطر مشابهت آن با مخفف کلمه (WebSite) مورد توجه فراوان قرار گرفته است و می تواند هر نوع وب سایتی را در بر گیرد.

پسوند int. اختصار واژه International به معنی بین المللی می باشد که حوزه اینترنتی سازمان های بین المللی را نشان می‌دهند.

پسوند ac. پسوند دامنه ملی جزایر آسکنشن (Ascention Islands) است. از طرفی برای مراکز ارائه دهنده سرویس هم بکار می‌رود ، به‌شرطی که اداره کامپیوتری ، اینترنتی، بدون هر گونه وابسته ای،نیروهای جدیدی استخدام نماید.

پسوند tv. این نوع پسوند با آنکه مخصوص دامنه ملی کشور توالو (Tuvalu)است ولی بخاطر مشابهت آن با مخفف کلمه (Television) مورد توجه شبکه های تلویزیونی و ماهواره ای قرار گرفته است و برای این منظور نیز مورد استفاده قرار می‌گردد.

پسوند ir. اپسوند دامنه های ایرانی می باشد و ثبت آن توسط افرادی که رسما مقیم ایران هستند انجام می شود.

 

قدم سوم: چک کردن نام انتخابی به همراه پسوند انتخابی

بعد از انتخاب نام برای سایت و همچنین انتخاب پسوند یا پسوندهای مورد نظر (هیچ محدودیتی برای انتخاب پسوند وجود ندارد) شما می بایست این نام و پسوند را چک کنید که ببینید آیا آزاد است یا قبلا آن را رزرو نموده اند. برای اینکار می توانید از سایت های خارجی همانند: www.name.com و www.register.com و یا سایت های ایرانی مانند: www.mihannic.com و یا www.maralhost.com استفاده نمایید. در اینگونه سایت ها یک کادر جستجو وجود دارد. نام خود را بدون فاصله و بدون پسوند در کادر جستجو وارد نمایید (حروف بصورت کوچک و بزرگ تاثیری ندارند).

حال پسوند یا پسوندهای مورد نظر خود در زیر این کادر جستجو تیک بزنید و سپس بر روی جستجو کلیک کنید.

ثبت دامنه در 4 گام
کادر جستجو برای چک کردن نام یک دامنه

نتایج جستجو را بلافاصله می توانید مشاهده نمایید:

اگر پسوند مورد نظر شما از قبل رزرو شده و ثبت شده باشد، شما دیگر نمی توانید اسم انتخابی خود با آن پسوند را بگیرید. یا مجبورید از پسوندهای خالی مانده استفاده کنید و یا یک تغییر در اسم انتخابی خود ایجاد نمایید.

 

قدم چهارم: نحوه ثبت دامنه و خرید نام سایت

اگر پسوند مورد نظر آماده ثبت بود، بدون تعلل اسم انتخابی به همراه پسوند مورد نظر را خریداری نمایید. بخاطر داشته

طراحی سایت شرکتی

باشید در سایت مورد نظر خود حتما ثبت نام انجام داده (تمامی اطلاعات خواسته شده را بدرستی و با نام خود وارد نمایید) و مدارک هویتی را ارسال نمایید، تا اگر خدایی نکرده روزی به مشکل خوردید بتوانید مالکیت خود را به اثبات برسانید.

 

ثبت دامنه ir

ثبت دامنه ir یک مقدار طولانی تر است. ابتدا شما می بایست در سایت www.nic.ir ثبت نام انجام دهید و یک شناسه دریافت نمایید. اطلاعات زیر در زمان ثبت نام در این سایت مورد نیاز است. پس از قبل این موارد را آماده نمایید:

  1. کد ملی
  2. اطلاعات گذرنامه
  3. نشانی محل سکونت
  4. کد ملی
  5. تلفن تماس
  6. انتخاب یک پرسش محرمانه (به انگلیسی)

 

چرا باید خود شما اقدام به ثبت دامنه بکنید؟

برای جلوگیری از هرگونه مشکل در آینده و همچنین اطمینان خاطر از حفظ اطلاعات، خودتان بشخصه نام سایت خود را ثبت نمایید. در صورتی که اینکار برای شما مشکل بود، از طراح سایت خود و یا یک دوست صمیمی بخواهید نام سایت را با مشخصات خودتان (مخصوصا ایمیل و مشخصات ورود به سایت ثبت دامنه) اینکار را برای شما انجام دهد.

تجربه به ما ثابت کرده است که ثبت نام سایت (دامنه) توسط خود مالک سایت انجام شود بهتر است.

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments