در این مقاله قرار لست در مورد بازه ای از تاریخ صحبت کنیم که به عنوان آغاز شکل گیری عصر جدید تولید محتوا به صورت نوین و امروزی، شناخته می شود.
آنچه که در این مقاله می خوانید:

مجله امریکن بی ژورنال در سال 1851 میلادی
عصر جدید تولید محتوا اوایل دهه 1980 میلادی
عصر جدید تولید محتوا را اگر بخواهیم دنبال کنیم که از چه زمانی آغاز شده است به دهه 80 میلادی در قرن بیستم میرسیم.
اوایل دهه 1980 میلادی در کشورهای غربی در میان تمام متون ادبی و سیاسی که به چاپ می رسید، یک متن تبلیغاتی در مورد فواید چراغ های الکتریکی برای مخاطبان روزنامهها و مجلات به چاپ رسید که در آن زمان، به چشم، بسیار جالب و در عین حال عجیب و غریب می نمود.
ساموئل واگنر، آغازگر مجله ای شد به نام اِمِریکن بی ژورنال (American Bee Journal) که رسالت تبلیغات را در میان معدود مجلات آن زمان بر عهده داشت.
برای بسیاری که هر روز کارشان مرور اخبار بود، دیدن مجلهای تخصصی درباره تبلیغات بسیار جذاب بود و عدهای در میان مخاطبان و دست اندرکاران این عرصه، بوی پیشرفت این صنعت نوظهور به مشامشان رسید و زودتر از بقیه در اول صف بهرهوری صنعت تبلیغات، خود را معرفی کردند.

مجله امریکن بی ژورنال در سال 2021 میلادی
شرکت Johnson & Johnson
سال 1882 میلادی، عصر جدید تولید محتوا، سالی بود که به ترتیب روزنامه ها، ستون هایی از تبلیغات رنگارنگ را به خود اختصاص دادند و شروع به تولید محتوا در این زمینه کردند و کم کم سر و کله مجلات تبلیغاتی با صفحات گلاسه پیدا شد که از محصولات الکتریکی گرفته تا محصولات خوراکی و آرایشی و بهداشتی را تبلیغ میکرد و در مورد آنها شروع به تولید محتوا میکردند.
بلافاصله، در سال 1882 میلادی گروه تبلیغاتی نوظهوری به نام جانسون اند جانسون (Johnson & Johnson) شروع به فعالیت و تولید محتوا کردند اما با کمی تفاوت از دیگر گروههای تبلیغاتی پیشین خود؛ گروه تبلیغاتی جانسون اند جانسون، شروع به فعالیت در زمینه اطلاع رسانی نکات پزشکی کردند و با تمرکز بر روی نیازهای مردم، اقدام به تولید محتوا و آگاه سازی در مورد بیماری ها و رعایت نکات بهداشتی کردند.
نام مجله ای که جانسون اند جانسون راه اندازی کرد Modern Methods of Antiseptic Wound Treatment بود. همانطور که از نام این مجله پیدا است؛ محتوای گنجانده شده در این مجله، تمام قد، متمرکز بر روی مباحث بهداشتی و این که چطور میتوانیم از آلودگی ها و عفونت ها دوری کنیم بوده است و در این زمینه دست به تولید محتوا زده است. اگرچه، تفاوت عمده نوع تولید محتوا در این مجله با دیگر مجلات تبلیغاتی در این بود که تولید کنندگان محتوا در این مجله، همگی متخصصان و پزشکانی بودهاند که به صورت تخصصی اما با زبانی همه فهم شروع به تولید محتوا پزشکی میکردند.

شرکت جان دیر و مجله The Furrow
شرکت جان دیر (John Deere) فعلی بزرگترین تولیدکننده ماشینآلات کشاورزی در جهان است. این شرکت در سال ۱۸۳۷ توسط آهنگر و مخترعی به همین نام بنیانگذاری شد. وقتی کسبوکار جان دیر رونق گرفت مثل بقیه شروع به تبلیغات کرد.
با این که تبلیغات تا حدودی توانست به فروش ادوات کشاورزی کمک کند اما نتوانست یک ارتباط دائمی با مشتریان برقرار کند. آنها شروع به انتشار مجله کردند اما نه مجلهای مثل بقیه با اخبار زرد و پر از صفحات تبلیغاتی. نام مجله را گذاشتند The Furrow و فقط مخصوص کشاورزان بود. این مجله مطالب آموزشی و خبری درباره کشاورزی دارد و در کنار این مطالب، محصولات تولیدی شرکت John Deere را معرفی میکند.
مجله The Furrow اولین تلاش جدی برای بازاریابی محتوایی است. جالب است بدانید این مجله هنوز هم منتشر میشود. البته وبسایت و شبکههای اجتماعی The Furrow برای نسل جدید جذابیت بیشتری دارند. اولین سردبیر این مجله، آقای Sizemore نکات جالبی درباره سیاست مجله میگفت که هنوز هم کارساز است.

او میگفت:
تمام تمرکز محتوای مجله روی کشاورزان بود نه محصولات شرکت جان دیر. ما مدیران خود را قانع کردیم که داستانها کوتاهتر شوند و از تصاویر بزرگتری استفاده کنیم چون مردم حوصله خواندن مطالب طولانی را ندارند. ما از تصاویر منحصر به فرد استفاده میکردیم چون هیچ مجله دیگری این کار را نمیکرد.
مجله The Furrow به کشاورزها کمک میکند تا با یادگیری نکات و اصول کشاورزی محصول بیشتر و بهتری برداشت کنند و در کنار آن با محصولات جان دیر یا طرز استفاده از هرکدام آشنا میشوند.
مجله به اندازهای موفق شد که کشاورزها آن را به عنوان یک منبع معتبر اطلاعات کشاورزی میخواندند و تصاویر مجله را روی دیوار خانه میچسباندند.
حالا مجله در ۱۲ زبان و ۴۰ کشور منتشر میشود. در نقطه اوج ۴ میلیون خواننده داشت و حالا با فعال شدن کانالهای دیجیتال، نسخه چاپی هنوز حدود ۱/۵ میلیون مشترک دارد. بعد از موفقیت این مجله، تعداد زیادی مجلۀ مشابه توسط کسبوکارها راه اندازی شد. مجلهها به چنان رونقی رسیدند که خیلیها مشترک دائمی چند مجله عمومی یا تخصصی میشدند.
اوج گرفتن تبلیغات در عصر رادیو و تلویزیون
از اوایل دهه 90 میلادی تولید و بازاریابی محتوایی وارد عصر نوینی شد. زمانی که در هر خانه ای یک رادیو وجود داشت. در ابتدا محتوا بصورت صدا و با آمدن تلویزیون به خانه ها، تصویر هم به رونق بخشیدن محتوا در شمایل جدید کمک کرد.
با این که در این دوره هم نمونههایی از تولید محتوا با اهداف کسب درآمد و بازاریابی دیده میشود اما تبلیغات خیلی پررنگتر بود.

برای مثال اولین سریال رادیویی به سفارش شرکت Procter & Gamble در دهه ۱۹۳۰ از رادیو پخش میشد و وسط آن صابونهای تولیدی همین شرکت را معرفی میکردند. این سریال طرفدار زیادی پیدا کرد. سبک خاص داستان و کش دادن الکی باعث شد اصطلاح سریال آبکی یا نمایش صابونی (Soap Opera) برای همه سریالهای رادیو و تلویزیونی مشابه استفاده شود.
تا مدتها کمپینهای تبلیغاتی، مردم و کسبوکارها را دیوانهوار عاشق خود کرده بود تا این که سر و کله اینترنت پیدا شد.

عصر اینترنت عصر محتوا
بسیاری از مردم امروزه فکر میکنند دنیا بدون اینترنت چقدر کسل کننده خواهد بود. اما هر دوره ای، افراد سرگرمی ها و ابزار های خاص خودشون را داشتند که ممکن است بسیاری حسرت داشتن و تجربه کردن آن را بر دل داشته باشند. به هرحال عصر اینترنت موضوعی است که نمی توان اثرات آن را بر تمام ارکان زندگی بشر چه مثبت و چه منفی انکار کرد. اما نکته ای که قابل توجه است، با توسعه اینترنت و رایانه های رومیزی غول پیکر در منازل مردم، باعث شکل گیری چند نقطه عطف در رونق گرفتن تولید محتوا در این عصر شد.
- گسترش وبلاگها
- شروع به کار موتورهای جستجو به ویژه گوگل
- ظهور شبکههای اجتماعی

در روزهای اول اینترنت فقط برای انجام کارهای ساده استفاده میشد اما به سرعت تبدیل به اقیانوسی از اطلاعات شد. صدها وبلاگ شروع به انتشار مقالات، اخبار و تصاویر کردند.
پیدا کردن اطلاعات موردنیاز در این اقیانوس سخت شد پس موتورهای جستجو مثل گوگل وارد شدند و کار را راحت کردند. مردم برای چه چیزهایی جستجو میکردند؟ برای هرچیزی از راهنمای باز کردن لولۀ سینک آشپزخانه تا مقالههای علمی. خب معلوم است که در این دنیا کسی برنده است که محتوای بهتر و بیشتری تولید کند.
نقطه عطف سوم ظهور شبکههای اجتماعی بود. اگر یادتان باشد گفتیم که برندها فهمیدند باید با مشتری ارتباط برقرار کرد و چه چیزی بهتر از شبکههای اجتماعی. حال در دورانی هستیم که کمتر کسبوکاری پیدا میشود وبسایت اختصاصی یا حداقل صفحهای در شبکههای اجتماعی نداشته باشد.