فرم تولید محتوا به نوع متن انتخابی و اهداف نویسنده و مسیر برنامه ریزی شده برای رسیدن به یک هدف یا اهداف تعریف شده، وابسته است. فرمهای بسیاری در تولید محتوا وجود دارند. اگر بخواهیم تک به تک این گونهها را توضیح دهیم، هر کدام به یک سرفصل جدا نیاز دارد. در مقالات قبلی در مورد مفهوم تولید محتوا صحبت شده است، لذا در اینجا سعی میکنیم به توضیحی هر چند کوتاه در مورد برخی از مهمترین انواع فرمهای تولید محتوا اشاره کنیم:

فرم تولید محتوا داستانی (Story Telling)
تو فیلم های سینمایی دیدید که یک عده دور آتش جمع شده اند و یک نفر با دقت و هیجان خاص با جزییات ویژه یک ماجرا را برای دیگران تعریف میکند.
یا خودتون اگر بخواهید در مورد مکانی خاص مانند موزه، هتل، رستوران و یا یک جاذبه گردشگری برای کسی چیزی بنویسید و اطلاعاتی کارآمد به مخاطب و یا کاربر خود بدهید، شروع می کنید با دقت و مرحله به مرحله جزییات تمام را پشت سرهم ردیف می کنید.
اینجور مواقع بصورت پیش فرض داریم از فرم داستان سرایی یا به قول خارجیها از تکنیک (Storytelling) استفاده کنیم. در این فرم تولید محتوا و یا ساختار، سعی میکنیم با تمام جزئیات کارآمد، به شرح موقعیت مکانی، امکانات و توصیف اطراف محل موردنظر بپردازیم.
در این فرم، هر چه سعی کنیم دقیقتر و سلیستر از کلمات استفاده کنیم، بیشتر به هدف نزدیک شدهایم و مخاطب را جذب خود کردهایم. البته باید به این نکته توجه داشته باشیم که با دادن اطلاعات درست، بیشتر از آنکه نظر مخاطب را جذب کنیم، اعتمادش را جلب میکنیم.
فرم تولید محتوا فهرست وار (lists)
این فرم تولید محتوا برای زمینههای تجاری مختلف، یک فرم و یا ساختار کلاسیک و به قول خودمان، سنتی به حساب میآید. در این فرم، گاه از عنوانهای پشت سر هم ، گاه از بولت ها و اعداد استفاده میکنیم و گاهی هم از پارههای متنی استفاده میکنیم؛ به عنوان مثال، اگر بخواهیم در مورد یک کالا توضیحاتی کوتاه بدهیم، شروع میکنیم به صورت بولتوار، از امکانات، کیفیت و تعداد محصول موردنظر مطلب نوشتن. گاهی هم پیش میآید که برای یک موضوع کلی، عنوانهای مختلفی را تعریف کنیم و در مورد آن موضوع کلی، تولید محتوا کنیم.


متونی که با عبارت چگونه میتوان (How to) شروع میشوند
فرم تولید محتوا که با عبارت چگونه میتوان شروع میشوند، به عبارتی دیگر از همان روش قدم به قدم، پیروی میکنند. این روش در تولید محتوا، بیشتر در مواردی استفاده میشود که شخص میخواهد قدم به قدم، با دادن اطلاعات دسته بندی شده، انجام کاری را به کاربر خود بدهد.
به عنوان مثال قصد داریم نحوه ساخت یک وسیله یا هنری را یاد بگیریم. در این دسته از صفحات و سایتها، نویسنده سعی میکند اطلاعات مربوط به مراحل ساخت آن وسیله را به طور دسته بندی از اول تا آخر توضیح دهد.
فرم تولید محتوا که با سوال و جواب(Q&A)، مخاطب را به جلو می برد
گاهی اطلاعات در مورد سوژه موردنظر ما در فضای مجازی و وبسایتهای مختلف به اندازه کافی و شاید هم بیشتر، پیدا میشود و ما دیگر نیاز به اطلاعات دسته بندی شده نداریم. در این مواقع، بیش تر سعی میشود تا به دنبال سوال و جوابهایی بگردیم که میان مصرفکنندگان آن محصول موردنظر، در مورد محصول، صورت گرفته است. چرا که ممکن است سوالاتی در مورد محصول و یا خدمات مورد نظرمان، ذهنمان را به خود مشغول کرده باشد و نتوانیم در میان وبسایتها به دنبال جواب شان بگردیم. پس در این مواقع سعی میکنیم تا با ارجاع به پاسخها و سوالات ثبت شده در کامنت ها و نظرات رجوع کنیم تا در آنجا به جواب سوال خود برسیم.


فرم تولید محتوا با فرم سئو یا اس ای او (SEO) محور
در این فرم تولید محتوا، نویسنده سعی می کند با توجه به نیاز کاربران فضای مجازی، بر روی کلمهای خاص که به آن کلید واژه (Keyword) میگویند، تمرکز کند. تولید کننده محتوا با تکرار کلیدواژه ( به طور مناسب و معقول!)، سعی میکند تا قواعد سئو را در محتوای خود رعایت کند و در نتیجه، مطلبش در صدر لینکهای جستجو شده قرار گیرد. موتورهای جستجوگری مانند گوگل با توجه به همین کلیدواژهها محتواهای تولید شده را دسته بندی میکند و کاربر را به بهترین متون و محتوای موردنظر هدایت می کند.